logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Šokio spektaklis-ritualas SUSITIKIMAS

T 2024-12-04 19:00
MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
17.20 - 21.20
Surasti raganą.
Regėti ir praregėti iki pabaigos.

SU(SI)TIKIMAS – tai uždaros bendruomenės ritualas, kviečiantis žiūrovus tapti ne tik stebėtojais, bet ir dalyviais. Kartu užkutenti negyvai, sūpuoti lėlę lyg moterį, skandinti laivus žvilgsniu, tyru šaltinio vandeniu gydyti, pasileidus plaukus – paleisti ir velnią, o tarp bjauriausių moterų pamatyti tris svarbiausias jų ydas: netikėjimą, savimeilę ir beprotišką potraukį kūniškiems malonumams.
 
Spektaklio SU(SI)TIKIMAS dramaturgija remiasi trimis šaltiniais. Pirmasis jų – lyties, kaip seksualinės tapatybės ir stereotipų analizė, vyriškumo ir moteriškumo apraiškos šiuolaikinėje visuomenėje. Spektaklio kūrėjai taip pat remiasi archyvinėmis ir mažai analizuotomis raganų teismų Lietuvoje istorijomis, kurių aidas atliepia ir papildo šiuolaikines realijas. Trečias šaltinis – tai SEKTOS veikimo skerspjūvis, atskleidžiant žmonių bendruomenės manipuliacijos, valdžios, tikėjimo įtakos ir veikimo būdus.
 
SEKTA (lot. secta – mokykla, mokymas, lot. sequor – seku) – kontroversiškas terminas, taikomas tam tikro pobūdžio religinėms organizacijoms arba grupėms vadinti.

Ribinės istorijos ir žmogiškosios patirties būsenos verčia kūrėjų komandą permąstyti istoriją, jos pasikartojimo galimybes, prigimtinį norą burtis į bendruomenes ir to pasekmes bei įtaką, taip pat lytiškumo arba balansavimo būsenas tarp lyties svarbos ir jos ambivalentiškumo. Šis spektaklis kuriamas pasitelkiant tam tikrą visuomenės kritiką, o gal tiesiog kūrėjų komandos norą patenkinti savo žmogiškąjį smalsumą, siekiant atskleisti opiausias visuomenės ir santykių joje problemas. Žiūrovai čia tampa SEKTOS nariais ir taip gali mėgautis visais jos SU(SI)TIKIMO siūlomais malonumais.
 
IDĖJA, REŽISŪRA Lauryna Liepaitė | DRAMATURGIJA Kristina Savickienė | CHOREOGRAFIJA, ŠOKIS Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius | VAIDYBA Gediminas Rimeika | KOMPOZITORIAI, GYVAS MUZIKOS ATLIKIMAS Agnė Matulevičiūtė (elektronika), Laura Budreckytė (vokalas), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Džiugas Gvozdinskas (gitara) | ŠVIESŲ DAILININKAS Eugenijus Sabaliauskas | ŠVIESŲ OPERATORIUS Povilas Laurinaitis, Julius Kuršys | RITUALAS šokėjos savanorės
 
Produkcija: Vilniaus miesto šokio teatras Low Air
Premjera: 2018
 

Dėkojame Lietuvos kultūros tarybai ir Vilniaus miesto savivaldybei už dalinį spektaklio sukūrimo ir sklaidos finansavimą.

Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ trupė pasirodė įvairiuose Lietuvos renginiuose, festivaliuose, bienalėse: tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis NAUJASIS BALTIJOS ŠOKIS, Vilniaus tarptautinis teatro festivalis SIRENOS, tarptautinis šokio festivalis AURA, tarptautinis festivalis vaikams ir jaunimui KITOKS, tarptautinis menų festivalis PLARTFORMA, tarptautinis teatro festivalis THEATRIUM, tarptautinis šokio festivalis PŪGA, festivalis MIDSUMMER VILNIUS, teatro festivalis jaunimui IŠEITIES TAŠKAS ir daugelyje kitų.

 
 
Nuotraukos autorius: Dainius Putinas
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Šokio spektaklis-ritualas SUSITIKIMAS T 2024-12-04 19:00 MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius 17.20 - 21.20
Renginys Šokio spektaklis-ritualas SUSITIKIMAS
Data / Laikas T 2024-12-04 19:00
Renginio vieta MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Kaina 17.20 - 21.20
Svarbi informacija

Pirmieji bilietai pigiau! Nuo lapkričio 20 d. bilietai brangs.

Vieta: Menų spaustuvė, Juodoji salė (Šiltadaržio g. 6, Vilnius)
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Trukmė: 70 min.
Nuolaidos: 20% senjorai/moksleiviai/studentai 
Amžiaus cenzas: N-16, jaunesni nei 16 m. asmenys turi būti lydimi suaugusio


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
MENŲ SPAUSTUVĖ
Šiltadaržio g. 6 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Urbanistinio šokio teatras Low Air, VšĮ
Urbanistinio šokio teatras Low Air, VšĮ
Kaukysos g. 18-608 LT-11342 Vilnius
868430191/ info@lowair.lt
Įmonės kodas: 302888894
PVM kodas ND
Renginys Šokio spektaklis-ritualas SUSITIKIMAS
Data / Laikas T 2024-12-04 19:00
Renginio vieta MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Kaina 17.20 - 21.20
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Premjera: Lustopia | Šokio spektaklis Premjera: Lustopia | Šokio spektaklis MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą SIRENOS24 LT vitrina: LUSTOPIA | rež. Silke Z., Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius SIRENOS24 LT vitrina: LUSTOPIA | rež. Silke Z., Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą Šokio spektaklis (ne)paaugliams ME TWO / SAVOJ KRŪVOJ Šokio spektaklis (ne)paaugliams ME TWO / SAVOJ KRŪVOJ MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą Vizualus šokio spektaklis ŽAIDIMAS BAIGTAS Vizualus šokio spektaklis ŽAIDIMAS BAIGTAS MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti