logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Baletas KITAS PASAULIS Pagal Depeche Mode muziką

S 2025-01-19 18:00
Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
35.00 - 150.00

Baltijos baleto teatro (BBT) 15-to sezono jubiliejinio spektaklio KITAS PASAULIS pagal Depeche Mode muziką sensacija sostinėje! Vienas žinomiausių japonų rašytojų pasaulyje ir grupė, kurios dainas žmonės moka atmintinai, susitinka vienoje scenoje. Baletą „Kitas pasaulis“ įkvėpė tiek virš 40 metų anšlaginius koncertus visame pasaulyje rengiantys depešai, tiek dešimtmečiu jaunesnis Haruki Murakami romanas „Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas“.
Spektaklis – tai etiudai, gimę iš simbolių, filosofijos ir vaizdinių kupinos Depeche Mode muzikos. Jos energija provokuoja judesį ir įtraukia šokėjus į šviesų, lazerių ir vaizdo projekcijų pasaulį. Šokėjai tampa belytėmis mechaninėmis būtybėmis, panirusiomis į mutavusias svajones ir sintetinius pojūčius, ko fone pasiklydęs vienišas jaunas vyras, bando rasti bent vieną jausmus turintį žmogų. Personažai įprasmina nepažintus pasąmonės klodus: spektaklis pranašauja ateitį, į kurią nesuvokdama juda didžioji žmonijos dalis mutuodamasi į androidų, mechanikos ir virusų laikus. Spektaklio scenografija atspindi tyrimų laboratoriją, kur kiekvienas klaidingas poelgis blokuojamas sistemos kontrolės. Futurizmo prisotintame balete „Kitas pasaulis“ nelieka vietos tikriems jausmams, realybės suvokimui. Aplinką persmelkusi sintetika verčia bendrauti, juoktis, pykti ir net daugintis iš pareigos, nepaisant natūralios žmogaus prigimties. Tai pasaulis, kuriame sunkiai atskirsi vyrą nuo moters – žmonės suvienodėję, praradę savo sielos šešėlius, dėl netikro gyvenimo ir netikrų jausmų spaudimo, įsiskverbusio į sustabarėjusius kūnus - tapusio sudėtine jų egzistavimo dalimi. Apie realią, tikrą, laisvą, prigimtinę būseną lieka tik svajoti, ką byloja ir vienos iš „Depeche Mode“ dainų tekstas: „Dream on… Dream on…“.

BBT tai dinamiška, ambicinga ir talentinga šiuolaikinio baleto trupė gyvuojanti nuo 2010 m. – vis dar naujas ir ypatingas darinys Baltijos šalių regiono šokio pasaulyje. Tai tarptautinė profesionalių baleto artistų komanda kurioje šoką Italijos Brazilijos, Prancūzijos, Latvijos, Estijos, baleto solistų kartos, įskaitant ir jaunuosius lietuvos baleto šokėjus, bei legendinius šalies solistus - veteranus. Teatro įkūrėja, režisierė ir choreografė Marija Simona Smolskienė savo portfolio sąraše mini virš 40 premjerų (baleto, dramos, operos pastatymų, bei daugybę kitų projektų). BBT pasižymi inovatyvumu bei šiuolaikinių technologijų sinteze su baleto menu. Komanda partneriauja su Prancūzija, Anglija, Monaku, Danija, Italija, Vokietija, Estija, Latvija bei kitomis Europos šalimis. Dirba su įvairaus pobūdžio renginiais. 

REŽISIERĖ /CHOREOGRAFĖ: Marija Simona Smolskienė
VIDEO INSTALIACIJA: Rimas Sakalauskas, Saulius Paliukas
SCENOGRAFĖ, KOSTIUMŲ DIZAINERĖ: Dalia Šivickienė
MUZIKOS AUTORIAI: Depeche Mode
KOMPOZITORĖ – Rita Mačiliūnaitė
APŠVIETIMAS - Mantas Bartusevičius
REŽISIERĖS ASISTENTAS – Erlandas Smolskas

ŠOKEJAI: Olga Konošenko, Pijus Ožalas, Igoris Zaripovas, Evelina Fokina, Lorenzo Epifani, Joao Jezler, Agnė Steponkevičiūtė, Audronė Stelionė, Vesta Gineitytė, Danielius Voinovas, Ben Davis, Kristina Tarasevičiūtė, Žilvinas Beniuševičius, Simonas Laukaitis, Andrey Yanbekov
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Baletas KITAS PASAULIS Pagal Depeche Mode muziką S 2025-01-19 18:00 Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius 35.00 - 150.00
Renginys Baletas KITAS PASAULIS Pagal Depeche Mode muziką
Data / Laikas S 2025-01-19 18:00
Renginio vieta Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Kaina 35.00 - 150.00
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: 30min iki renginio
Renginio trukmė: 1:40val
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-5
Nuolaidos: netaikomos
 

Bilietų pirkimas Žiūrovams su judėjimo negalia vežimėlyje, jų asistentams bei lydintiems žmonėms (šeimos nariams):

Žiūrovams su judėjimo negalia vežimėlyje bilietus būtina pasirinkti specialiai pritaikytose ir pažymėtose vietose (Sektorius Žiūrovams su judėjimo negalia vežimėlyje/ lydintiems).Bilietų su nuolaida vietų kiekis salėje yra ribotas.
 
Lydint žiūrovą su judėjimo negalia, bilietą būtina pasirinkti specialiai pritaikytose ir pažymėtose vietose (Sektorius Žiūrovams su judėjimo negalia vežimėlyje/ lydintiems – vieta ASISTENTAS), lydint kitą negalią turintį asmenį, pasirinkti pagal galimybes šalia esančią vietą.


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Gedimino pr. 4, Vilnius Vilnius Lietuva
Organizatorius
Baltijos Baleto Teatras, VšĮ
Baltijos Baleto Teatras, VšĮ
Birutės g 2 Vilnius
info@balticballet.com / +37067078120
Įmonės kodas: 303162430
PVM kodas ND
Renginys Baletas KITAS PASAULIS Pagal Depeche Mode muziką
Data / Laikas S 2025-01-19 18:00
Renginio vieta Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Kaina 35.00 - 150.00
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Baletas vaikams ''SALDAINIŲ FĖJOS'' (Šiauliai) Baletas vaikams ''SALDAINIŲ FĖJOS'' (Šiauliai) Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Pirkti bilietą Baletas KARMEN (Šiauliai) Baletas KARMEN (Šiauliai) Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Pirkti bilietą Baletas vaikams ''SALDAINIŲ FĖJOS'' (Marijampolė) Baletas vaikams ''SALDAINIŲ FĖJOS'' (Marijampolė) Marijampolės kultūros centras, Marijampolė
Pirkti bilietą Baletas KARMEN (Marijampolė) Baletas KARMEN (Marijampolė) Marijampolės kultūros centras, Marijampolė
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti